Een ei is fragiel en kwetsbaar maar, in een zekere zin toch sterk. Het eten van eieren maakt mij fragiel, kwetsbaar en heeft mij deels gemaakt tot wie ik ben. Het boekje is gemaakt van ongebakken keramiek en gebonden met gaas waardoor het fragiel en kwetsbaar is maar toch een geheel blijft door de combinatie. De materialen geven het gevoel en de ervaring van mijn verhaal weer. De afbeeldingen die in de keramiek te zien zijn, verbeelden de route die ik heb bewandeld. De afbeeldingen zijn zichtbaar door het reliëf, maar niet te overduidelijk. Want aandacht vragen, dat deed ik nooit. Tijdens het bladeren kan je je afvragen wat ik met de foto’s verbeeld. Waarna je er waarschijnlijk achter komt dat er meer in zit namelijk de bedrukking op het gaas.

Het boekje is van buiten subtiel, maar vanbinnen schreeuwt het, net als mijn lichaam deed.
Wat betekent een ei voor mij? Waarom heb ik buikpijn? Waarom sturen ze me weer met niets naar huis? Waarom blijft het terugkomen? Waarom werkt niets?
Jarenlang ben ik op zoek geweest naar het stukje wat ik miste. Tot een arts erachter kwam dat ik intolerant ben voor ei. Dit boekje verbeeld, vertaald en ervaart mijn verhaal.
Het boek dat niet gelezen of begrepen hoeft te worden, maar verduidelijking geeft wanneer het kapot is. 

Is dit werk typisch iets voor mij? In eerste instantie dacht ik van niet. Toch zit alles wat ik graag en vaak doe hierin verwerkt. Namelijk fotografie, een concept, een creatieve twist en een gedachte. 

Boek, met reliëf fotografie in ongebakken klei en zeefdruk tekst op gaas. | 2021
Back to Top