Luister hier
Met onze gedachten kunnen we zowel vrijheid ervaren als onszelf sterk beperken. Deze twee werken dienen als bewustwording dat we in staat zijn om onze gevoelens en gedachten zelf te bepalen. Herken je het gevoel dat soms alles tegenzit en overweldigend lijkt? Of juist het tegenovergestelde, dat alles meezit en je je geweldig voelt? We hebben invloed op deze ervaringen door van buitenaf naar onze gedachten te kijken.
Ik herinner me een mooie metafoor: stel je voor dat ik je nu vraag om om je heen te kijken en alle rode objecten te onthouden. Daarna sluit je je ogen en vraag ik je naar de gele objecten. Waarschijnlijk kun je die niet noemen omdat je er niet naar hebt gekeken. Zo werkt het ook in het dagelijks leven. Als je je alleen op negatieve dingen richt, zie je ook alleen het negatieve, en hetzelfde geld voor positieve dingen. Laat je niet beperken door je eigen gedachten, maar neem de vrijheid en ontdek de mogelijkheden die je gedachten je kunnen bieden. Het deurframe symboliseert de ruimte binnen en buiten onze gedachten.
De centrale boodschap van het werk is, het overwegen dat wat je waarneemt, en wat je als de waarheid beschouwt, slechts een persoonlijke constructie is. De perceptie van anderen kan heel erg verschillen, en bovendien kunnen externe invloeden en ons cognitieve geheugen onze gedachte vormen. Leef jij je in, en geloof je wat je ziet, dan kan je het veertje voelen kriebelen en schrok je van de hand die je sloeg. Al weet je dat het een projectie is en dus geen waarheid, toch?
Ontdek net zoals bij deel 1, de combinatie van kunst en de gedachte. Het overstijgt gebruikelijke grenzen en biedt een ervaring die verder gaat dan alleen aanschouwen. Dit keer gericht op het bewust worden, van het bepalen van je eigen gevoel en je eigen gedachte. Dit laat ik zien doormiddel van visuele projecties die als de werkelijkheid voelen, inspelen op je empathie en een verbeelding zijn van onze gedachten. Kom langs en vraag je af, of je ooit zo naar jouw gedachtes hebt gekeken?
Twee weekenden uitsluitend vanuit buiten te ervaren, 
16 t/m 18 en 23 t/m 25 februari van 18:00 tot 22:00 uur.
Station Delden
Een ervaring doormiddel van een video projecties, van analoge composities en taferelen.
2024
Back to Top